майстерня солодощів Pastel

    КОРИСНІ ПОРАДИ:

Ексклюзивні торти на замовлення в Херсоні

торти Херсон

pastel.ks@meta.ua

+38 066 8700008

Google+
Facebook
покажчик торти Херсон

Пишіть та читайте відгуки

Як вибрати торт корисний для здоров'я!

 

Кожен рано чи пізно замислюється над «довговічністю» тортів, адже іноді їх терміни зберігання просто зашкалюють! Та й форма разом з кольором тримаються напрочуд довго ... Секрет простий: добавки, ароматизатори, стабілізатори та інші принади хімічної промисловості. Так, ідрогенізіровані рослинні жири використовуються для перетворення натурального рослинного масла в рослинний жир, який ну вже ніяким боком для нас не корисний, а його граничний вміст у продукті не повинен перевищувати 8%. Барвники (Е100-Е180) - теж хімія, хоч і не завжди шкідлива. Консерванти (Е200-Е297) не дають продукту швидко зіпсується, і тому активно використовуються в харчовій промисловості, як і всі речовини бувають шкідливими і корисними. Наприклад, Е202 (сорбат калію) допомагає відновити мікрофлору шлунка і побороти бактерії. Зі стабілізаторами і емульгаторами (Е400-Е496) справи йдуть аналогічно. Так що зі складом варто бути обережніше і уважно його вивчати, віддаючи переваги натуральним елементам.

Дуже багато господинь останнім часом стали віддавати перевагу низькокалорійним солодощів, у тому числі і тортам. І дійсно, дієтичний бум, що стався в кінці минулого століття змусив виробників різноманітних солодощів і смакоти гарненько задуматися над тим, як знизити шкідливість для фігури :-) своєї продукції. Щоб зробити ті ж торти менш калорійними, технологам доводиться, як слід попрацювати. Наприклад, чи знаєте ви, що замість натуральних йогурту і сиру в процесі виготовлення кондитерських виробів тепер використовують рослинні вершки? Виробляються рослинні вершки з суміші рослинних жирів - соєвого, пальмової, кокосової, а також комбінації цукрів, регуляторів кислотності, емульгаторів та ароматизаторів. Треба сказати, що використання цієї сировини до крайності вигідне і економічне. При збиванні воно збільшується в об'ємі аж в 4 рази, в той час як звичайний сир або йогурт - всього лише в 2 рази. Але така заміна в підсумку виявляється не дуже корисна для здоров'я. Справа в тому, що в рослинних вершках, як і в тваринних жирах, містяться насичені кислоти, які мають властивість підвищувати в крові рівень холестерину. І при цьому в них відсутні вітаміни - в той час, як натуральні вершки багаті вітамінами А, РР і групи В. А щоб торти і тістечка радували наші погляди красивими ягодами і фруктами і по кілька днів зберігали свою форму, для цього існують спеціальні добавки. Наприклад, барвники (Е100 - Е180) допомагають зберегти стійкість кольору. Консерванти (Е200 - Е297) запобігають псуванню солодкої продукції. А щоб тісто і креми були більш повітряними і довгий час не осідали, в них додають емульгатори та стабілізатори (Е400 - Е496). Всі ці добавки можуть бути як натуральними, так і штучними. І треба сказати, що частина з них навіть може бути корисною для організму, хоча загалом і в цілому їх присутність все ж небажано.

Отже, виходячи з усього вищевикладеного, як вибрати торт, щоб потім не було боляче :-)? Ось кілька порад, які, сподіваюся, допоможуть вам у цій нелегкій справі. Коли будете вибирати святковий десерт, в першу чергу слід звернути увагу на його склад. Вибирайте торти, до складу яких входять яйця, а не яєчний порошок, натуральний, а не сухий йогурт, і не маргарин, а вершкове масло. Зверніть увагу: чим торт вище, тим, значить, в ньому більше тіста - а отже, і калорій. Тому ідеальний для здоров'я й фігури варіант буде виглядати так - один тонкий бісквітний коржик з ніжним білково-ягідним мусом. Дуже добре, якщо в декорі торта були використані натуральні ягоди, фрукти і шоколад. А надто яскравий колір свідчить про присутність штучних барвників. Не забудьте звернути увагу на термін зберігання торта, який без наявності консервантів не повинен перевищувати 2 діб.